• Αρχείο κατά κατηγορία

  • Αρχείο κατά μήνα

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Προστεθείτε στους 33 εγγεγραμμένους.
  • Πρόσφατα άρθρα

  • Φεβρουαρίου 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728  
  • Διαχείριση

Ανθρωπογεωγραφία των Διαφημίσεων («ΝΑΞΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ» *Αθήνα 1947*)


Διαφάνεια1Από το βιβλιαράκι «ΝΑΞΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ» Αθήνα 1947 των εκδόσεων της εφημερίδας: ΝΑΞΙΑΚΟΝ ΜΕΛΛΟΝ».

Ένα ντοκουμέντο, προσφορά σ’ όλους τους Ναξιώτες.

………………………………………………………………………….

Στο βίντεο αυτό απεικονίζεται ένα δείγμα της προσπάθειας των Ναξιωτών να επικοινωνήσουν με τους εσωτερικούς μετανάστες της Αττικής, είτε αυτό αφορά την προώθηση καταναλωτικών  προϊόντων είτε την παροχή υπηρεσιών από επιστήμονες.

Το δείγμα αυτό, που μας έρχεται από το 1947, αποτελεί μια πατριωτική προσφορά του Δημήτρη Φραγκούλη προς όλους τους Ναξιώτες.

Θα μπορούσε δε να αποτελέσει υλικό προς έρευνα των Κοινωνικών Ανθρωπολόγων με σκοπό τη συμβολή τους στη μελέτη της φυσικής και πολιτιστικής διαδρομής των Ναξίων.

Με τις σκέψεις αυτές παραδίδεται στη δημοσιότητα μιας και ως υλικό έχει, λόγω παλαιότητας, την εθνολογική και ιστορική του αξία, αλλά και δεν είναι γνωστό στους περισσοτέρους.

Μπορείτε να το βρείτε σε μορφή Pdf:  (πατήστε εδώ)

……………………………………………………………………………..

Η μουσική που συνοδεύει το βίντεο έχει την άδεια του Nicos Chatzopoulos (τον οποίον και ευχαριστώ) και είναι το: «Muwashah» από το Audio CD: «Mediterraneo».

2 Σχόλια

  1. Πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, κατανόησης και αξιολόγησης μιάς άλλης ζωής μέσα απο την συναισθηματική φόρτιση που εκπέμπει η πολύ ωραία μουσική του Νίκου Χαντζόπουλου!! Τέλειο το αποτέλεσμα, εκφράζει και τον ψυχισμό του δημιουργού του!!! Εύγε Σταύρο!!!!!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.