• Αρχείο κατά κατηγορία

  • Αρχείο κατά μήνα

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Προστεθείτε στους 33 εγγεγραμμένους.
  • Πρόσφατα άρθρα

  • Φεβρουαρίου 2011
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28  
  • Διαχείριση

Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ»


Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο Νάξου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Τί λέτε; Δεν αξίζει τον κόπο να το παλέψουμε μήπως και πάρει «εμπρός»;
Ένα Ερευνητικό Κέντρο για τη μουσική και το χορό που αγαπάμε δεν είναι επένδυση;
Δεν πρέπει να μάθουμε κάποτε την απάντηση στο μεγάλο «ΓΙΑΤΙ» που απ’ τα παιδικά μας χρόνια μας έλεγαν;                                                                                                                                                                                                                                     Τί εννοούν οι αυτοδιοικούντες κι οι υπόλοιποι φορείς όταν λένε και γράφουν «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ… τάδε»;
Ο Αιγαιοπελαγίτης – ο Κυκλαδίτης – ο Αξιώτης κουβαλάει τεράστια πνευματική προίκα, που τις περισσότερες φορές, του την κρύβουν πίσω από ενοικιαζόμενα δωμάτια.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ να βγάλουμε τον «καταρράκτη» που εμποδίζει να δούμε το πραγματικό ύψος των ανθρώπων, αλλά και του Ζα.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων τί σκέπτεται, τί προγραμματίζει για το Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο Νάξου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ», που μέχρι τώρα ήτανε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου; (στα χαρτιά)
Πού θα το εντάξει;

Πώς θα προχωρήσει το κτηριολογικό, η λειτουργία του;

 Πώς θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του;

Χαλεποί οικονομικά καιροί ;  Χαλεπότεροι πνευματικά.

Το επόμενο βίντεο αντέχει μόνο σε ερωτήματα κι όχι σε σχόλια. Γιατί αν υπάρξουν σχόλια, κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν. Και δυστυχώς γι’ αυτούς, απαντήσεις δεν υπάρχουν.

4 Σχόλια

  1. […] 1ο άρθρο:  Μουσικο-Χορολογικό Κέντρο “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ” […]

  2. Φίλε Στράτο.
    Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεσαι πως, δεν αναφέρομαι καθόλου στους φυσικούς παράγοντες που ξεκίνησαν ή άλλους που υιοθέτησαν ή άλλους που υιοθέτησαν και συνέδραμαν ή άλλους που λειτούργησαν αυτοδιοικητικά για να γίνει πράξη η δημιουργία του Κέντρου με το ΦΕΚ ίδρυσής του.
    Όλοι αυτοί έπραξαν το αυτονόητο, που σήμερα αναζητείται, έπραξαν ερμηνεύοντας πολιτικά την ανάγκη δημιουργίας και βέβαια συμπυκνώνοντας τη νοητή βούληση του Ναξιακού λαού.
    Εάν για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθούν τα ονόματα όλων (μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού) που συνέλαβαν και πραγματοποίησαν αυτό το εγχείρημα, δεν θα είχα αντίρρηση. Αλλά όπως βλέπεις δεν το κάνω γιατί όλοι αυτοί έκαναν ότι έπρεπε να κάνουν από τη φυσική, ηθική και πολιτική θέση που είχε ο καθένας. Όλο το σχετικό χαρτομάνι καθώς επίσης και η επακολουθήσασα αλληλογραφία είναι στη διάθεση του καθενός.
    Το θέμα φίλε μου δεν είναι τι έγινε, αλλά τι ΔΕΝ έγινε και γιατί.
    Μακάρι το λιθαράκι σου να είχε γίνει κομμάτι απ’ τα μάρμαρα το Κινιδάρου.
    Άλλωστε, το ερώτημα που μπαίνει στο βίντεο (κείμενο) αναφέρεται στο χρονικό διάστημα από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα. Γιατί π.χ. σταμάτησε να λειτουργεί η συμφωνία χρηματοδότησης από τον Δήμο 60-40 (Κέντρο – Κοινοτικό διαμέρισμα);
    Να σημειώσω εδώ, ότι τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο (youtube) το μεν πρώτο στις 10 Νοεμ. 2008 και το δεύτερο 4 Δεκ. 2009. Τρία και τέσσερα χρόνια πριν.
    Με εγκάρδια φιλία
    Σταύρος

  3. Σταύρο μου , φαίνεται πώς η ανάπτυξη και η λειτουργία ενός εγχειρήματος τέτοιου επιπεδου που έχει σαν σκοπό να συντηρήσει ,να τονώσει , να προβάλλει την αξία του Κυκλαδίτικου και εν γένει Αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού στα πέρατα της οικουμένης αλλά και να καταστήσει σαφώς την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα του Αιγαίου φαίνεται πως ενοχλεί τους οραματιστές της νέας τάξης πραγμάτων που σχεδιάζουν συνεκμεταλλεύσεις του ορυκτού του πλούτου. Κάνουν λοιπόν ότι μπορούν για να ματαιώνουν τέτοια σχέδια.
    Το πιο λυπηρό όμως είναι πως δεν χρειάζονται να κουραστούν καθόλου για να το πετύχουν. Ας είναι καλά οι εσωτερικοί εχθροί της προσπάθειας αυτής που είναι πολλοί όπως ξέρεις Σταύρο, Τα διαχρονικά ελαττώματα της ελληνικής φυλής , ξέρεις….Μόνο οι ηλίθιοι και οι ζηλόφθονοι δεν καταλαβαίνουν πώς η ανάπτυξη ενός τέτοιου εναλλακτικού τουρισμού είναι η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης για ένα τόπο στα σχέδια του κατακτητή πνευματικά , ηθικά και οικονομικά . Οι εφιάλτες βέβαια καταλαβαίνουν.

  4. Φίλε Σταύρο,
    Θέλω να προσθέσω την φωνή μου στη δική σου φωνή και την αγωνία του Μιχάλη για την κατασκευή και λειτουργία του Μουσικοχορολογικού κέντρου. Θελω όμως για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης να θυμίσω ότι η σύσταση του που εμφανίζεις να εχει γίνει σαν θεόσταλτη και αυτονόητα δημιουργηθήσα, κάποιοι αυτοδιοικητικοί κάποτε είχαν αναλάβει να βάλουν αυτό τον θεμέλιο λίθο. Ετσι απλά ένα λιθαράκι. Η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βρεθουν ευαίσθητοι πολιτισμικά άνθρωποι να το συνεχίσουν. Ετσι απλά το εύχομαι και το ονειρεύομαι.
    Με απεριοριστη εκτίμηση
    Ο φίλος σου Στράτος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.